Speeldag: Speeldag 13
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City te sterk voor Fulham
Kevin Vanbuggenhout

Manchester City kon tot dusver nog niet overtuigen. De wedstrijd tegen Newcastle legde het gebrek aan scorend vermogen bloot. Met enkele moeilijke verplaatsingen voor de boeg kon City een overwinning goed gebruiken. Fulham verdedigde zijn plaats in de eerste helft van de rangschikking.

In tegenstelling tot in de vorige matchen toonde Man City zich nu wel efficiënt. Het spitsenduo Samaras-Corradi was een ware gesel voor de defensie van Fulham dat maar matig presteerde. Na twaalf minuten kopte Samaras naar Corradi die binnentrapte: 1-0. Corradi scoorde zo zijn eerste treffer voor Manchester City. Weaver had weinig problemen met een kopbal van Diop. Voorts kon Fulham weinig klaarmaken in de eerste helft. Net na het halfuur speelde Barton de bal naar Corradi. Die trapte knap de 2-0 tegen de netten. Corradi was duidelijk helemaal ontbolsterd. In de blessuretijd van de eerste helft diende City Fulham de doodsteek toe. Trabelsi bereikte de vrijstaande Barton die de bal in doel schoof: 3-0.

Fulham had dus aardig wat werk voor de boeg. Coleman bracht er met Helguson en John dan ook twee nieuwe spelers in. Hierdoor bleven McBride en Bocanegra aan de kant. Het eerste gevaar kwam toch weer van Man City. Een vrije trap van Barton ging naast. Maar dan zorgden de invallers van Fulham voor de eerredder. Helguson kopte de bal door naar John die met een fraaie lob voor de 3-1 zorgde. Voor Manchester City was dit pas de eerste tegentreffer in eigen huis dit seizoen. City kwam verder niet meer in de problemen. Richards, die woensdag met Engeland nog zijn eerste interland speelde in Nederland, schoot in het zijnet terwijl Corradi centraal in een betere positie stond. Man City boekte een al bij al makkelijke overwinning en Fulham speelde niet zijn beste wedstrijd.

Voor Manchester City is deze zege een ferme opsteker. Er volgen immers nog trips naar Liverpool en Aston Villa en ook de Manchester derby is niet meer zo veraf. Voor Fulham is dit uiteraard een ontgoochelend resultaat. City nadert tot op één punt van Fulham in de stand.