Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV te sterk voor Excelsior

PSV kende zaterdagavond geen problemen met Excelsior. De Eindhovenaren wonnen met overduidelijke 4-0 cijfers en hoefden zelfs niet tot het uiterste te gaan om deze score te krijgen.

Het was al vanaf de eerste minuut duidelijk dat PSV te sterk was. Toch was de eeste kans voor de bezoekers. Andwele Slory zorgde voor het eerste gevaar. Daarna schoot PSV pas echt wakker en zorgde een kopbal van Arouna Koné voor de openingstreffer. De Ivoriaan begint steeds beter en beter te spelen en zit momenteel aan zes doelpunten. Vlak voor de rust verdubbelde Alex de score. Hij schoot vanop zo'n 25 meter de bal staalhard in doel.

Ook na de rust kon PSV nog tweemaal scoren. Toch duurde het lang alvorens de supporters in het Philips-stadion konden juichen. Tien minuten voor tijd zorgde Jefferson Farfán voor de 3-0. Helemaal op het einde was het Carlos Salcido die voor de 4-0 eindstand zorgde.

PSV behoudt met deze overwinning de koppositie in de Eredivisie, met vier punten voorsprong op Ajax, dat het zondagmiddag opneemt tegen FC Twente. [AN]