Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Van Houdt nekt Standard
Dirk Pieters

Standard verloor zaterdagavond verrassend met 1-2 van Sint-Truiden. De Rouches lieten zo een goede kans liggen om verder te klimmen in het klassement. Peter Van Houdt was de held van de avond met twee doelpunten. De thuisploeg zag Conceiçao al vroeg uitvallen.

De wedstrijd begon aan een laag tempo. Standard controleerde de partij, maar kreeg geen grote kansen. De eerste mogelijkheid kwam er na een kwartier spelen. De Camargo kon een bal van richting doen veranderen, maar zijn poging ging net naast. Ook Sint-Truiden toonde zich. Sishuba en Debroux schoten nipt naast. Na 25 minuten een eerste tegenslag voor Standard. Conceiçao moest naar de kant met een blessure. In zijn plaats kwam Steven Defour. Op het einde van de eerste helft kreeg Standard nog één goede kans, maar de ingevallen Defour was te egoïstisch en besloot naast.

Ook de tweede helft begon de thuisploeg slap. Het was duidelijk dat de ploeg van Preud'homme zijn twee basisspelers Conceiçao en Rapaic miste. Weinig kansen, wel veel fouten en enkele gele kaarten. Een kwartier voor tijd kwam STVV goed weg nadat scheidsrechter Verbist geen strafschop floot na een fout op Sa Pinto. Amper één minuut later was het wel raak voor Standard. Defour tikte de bal mooi tot bij Areias, die er zo 1-0 van maakte. Sint-Truiden reageerde meteen en al snel stond de 1-1 op het bord. Een voorzet van Van Houdt viel over Renard in doel. Tien minuten voor tijd opnieuw een snelle uitbraak van de bezoekers en Van Houdt schoot zijn tweede van de avond tegen de netten. In de slotfase kwam Sint-Truiden nog goed weg. Hayen bracht redding op de lijn na een schot van Fellaini. Zo bleef het op Sclessin 1-2 voor Sint-Truiden. [AN]