Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Estati Ciutat de Valencia
Atlético rukt verder op
Dave Sentobin

Vanavond werden er nog zes partijen om vijf uur afgewerkt in de Primera División. Atlético, Villarreal, Zaragoza, Recreativo en Espanyol wonnen hun partijen. Hekkensluiter Real Sociedad behaalde een puntje tegen Real Betis. Vanavond zijn er nog twee wedstrijden: Mallorca-Barcelona en de Galicische derby Deportivo-Celta.

Levante-Atlético

In een saaie en slechte wedstrijd haalde Atlético het met 0-3 van Levante. Beide ploegen speelden enorm slordig en enkel Agüero kon voor wat gevaar zorgen. Maar Luccin en Torres kregen de bal er niet in. Dehú haalde op het halfuur Antonio López neer in de zestien. Torres verzilverde de penalty en zette zijn ploeg op voorsprong. Na rust hetzelfde spelbeeld met veel slordigheden. Pas na de uitsluiting van César kwamen de Madrileense bezoekers in hun spel en vergrootten ze hun voorsprong tot 0-3. Maniche zorgde voor de twee treffers. Dankzij deze niet al te overtuigende overwinning komt Atlético op een mooie vijfde plaats.

Villarreal-Getafe

Villarreal won dankzij een owngoal van Abbondanzieri met 1-0 van Getafe. De thuisploeg begon fel aan de partij, maar geleidelijk aan kwamen de bezoekers uit Madrid meer in hun spel. Na een halfuur kreeg Sousa de kans om de score te openen, maar de aanvaller van Getafe faalde. El submarino amarillo kreeg weinig uitgespeelde kansen. Vijf minuten na rust duwde doelman Abbondanzieri ongelukkig een hoekschop in eigen doel. Zonder echt voor gevaar te zorgen kwam Villarreal op voorsprong. Getafe had de kracht niet om de achterstand op te halen.

Zaragoza-Gimnástic

Zaragoza won vanavond dankzij een betere afwerking met 3-0 van Gimnástic. De Catalaanse bezoekers begonnen veel feller dan de thuisploeg en dat resulteerde ook in enkele kansen. Pinilla had de beste kans aan zijn voeten, maar doelman César lag in de weg. Na rust een totaal ander wedstrijdbeeld: Zaragoza nam nu het heft in handen. Na een kwartier stond het al 2-0 na doelpunten van Aimar en Oscar. Portillo en Mingo lieten ondertussen al kopkansen liggen om gelijk te maken. Nástic bleef druk zetten op de tegenstander, maar kreeg het deksel op de neus. Piqué zorgde twintig minuten voor tijd voor de 3-0. Zaragoza blijft dankzij de overwinning op een mooie vierde plaats die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League.

Espanyol-Athletic

Espanyol won vanavond met 3-2 van Athletic Bilbao. De eerste helft bood weinig spektakel omdat beide ploegen blijkbaar bang waren om deze cruciale partij te verliezen. Na rust schoot Yeste de Basken op voorsprong. Espanyol reageerde vrijwel onmiddellijk. Twee goals van Tamudo zorgde voor de ommekeer. Aduriz bracht de score niet veel later terug in evenwicht. De Catalanen hadden speloverwicht, maar dat leverde geen kansen op tot Riera in extra tijd een voorzet op het hoofd van de ingevallen Pandiani schilderde. El Rifle knikte de winnende treffer binnen en dankzij die overwinning heeft Espanyol terug wat ademruimte. Athletic staat net boven de degradatieplaatsen met evenveel punten als Osasuna.

Recreativo-Osasuna
Recreativo behaalde een verdiende 2-0 overwinning tegen een zwak Osasuna. De Andalusiërs waren de betere ploeg in de eerste helft en kregen ook kansen. Sinama Pongolle was ondermeer gevaarlijk voor het doel van Ricardo. Net voor rust kopte Javi Guerrero de bal in doel. Na rust was het overwicht van El Decano nog duidelijker en een kwartier voor tijd maakte Uche een einde aan de partij met de 2-0. Voor het eerst in de clubgeschiedenis van Recreativo behaalde de club drie overwinningen op rij in de Primera División. Osasuna zakt verder weg naar de degradatieplaatsen.

Real Sociedad-Real Betis

Real Sociedad en Real Betis kwamen in een matige partij niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De Basken begonnen fel aan de eerste helft. Man in vorm, Díaz de Cerio, kreeg twee kleine kansjes, maar doelman Contreras stond paraat. Na rust kwam Betis meer opzetten. Edu kopte een voorzet van Rivera naast. Beide ploegen namen gaandeweg genoegen met het gelijkspel waar ze weinig mee opschieten.