Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Ghenceastadion
Steaua Boekarest overwintert
Kevin Vanbuggenhout

Het duel tussen Steaua Boekarest en Dynamo Kiev stond in het teken van de strijd om de derde plaats, aangezien Real Madrid en Olympique Lyon al zeker waren van een plaats in de volgende ronde. Boekarest had aan een gelijkspel genoeg om te overwinteren.

Dat was echter niet te zien aan het spel. Steaua trok van in het begin de kaart van de aanval. Vooral de flankspelers van Steaua konden de defensie van Dynamo Kiev pijn doen. De thuisploeg dwong in de aanvangsfase dan ook enkele mooie kansen af. Eén daarvan werd door Nicolita in het zijnet geschoten. Cyril Théreau, ex-Charleroi, baande zich een weg door de verdediging van Dynamo en knalde uiteindelijk naast. Tegen de gang van het spel in was het Dynamo Kiev dat de score opende. Het was dan nog een Roemeen die verantwoordelijk was voor het doelpunt. Cernat draaide een vrije trap knap binnen. Boekarest trachtte meteen te antwoorden. Théreau kwam alleen voor doel, maar Shovkovskiy dook goed in de voeten.

Bij de rust moest Kiev-coach Demianenko de geblesseerde Rodolfo vervangen door Gavrancic. Dynamo Kiev voelde zich toch meer op zijn gemak met die voorsprong. Begrijpelijk ook. De heenwedstrijd was immers geëindigd op een klinkende 1-4 overwinning voor Steaua Boekarest en dus moest Kiev winnen om zijn kansen op Europees voetbal na de winter gaaf te houden. In de tweede helft legde Kiev in ieder geval aardig voetbal op de mat. Een doelpunt van Gusev werd afgekeurd. In de 69ste minuut kwam Steaua Boekarest langszij. Nicolita bereikte Dica, diens schot week af op Rodrigo en verdween in doel. Kiev zag voor de tweede keer een doelpunt afgekeurd worden. Shatskikh kopte een vrije trap van Cernat binnen, maar stond in buitenspelpositie. Voorts kwam Steaua Boekarest nauwelijks nog in de problemen. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel en dus komt Steaua Boekarest straks uit in de Uefacup.

Dynamo Kiev moest winnen om zijn kansen gaaf te houden en slaagde daar niet in. Steaua Boekarest is dus zeker van de derde plaats in de groep en het daaraan verbonden Uefacupticket. In die Uefacup haalde Steaua Boekarest vorig jaar nog de halve finales.