Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent begint sterk en wint
Kristof Blomme

AA Gent heeft in het Ottenstadion Sint-Truiden verslagen met 3-1. De Buffalo's scoorden alle doelpunten in het eerste kwartier. Na de pauze zorgde Peeters voor de eerredder. Gent staat nu gedeeld derde met Club Brugge en Standard. De Limburgers zijn elfde.

AA Gent kon uiteindelijk toch rekenen op aanvaller Dominic Foley. Na amper één minuut flaterde Debroux. Zijn te korte terugspeelbal werd onderschept door de aalvlugge Olufade, die beheerst afwerkte. Enkele minuten later mocht Gregoire een hoekschop trappen. Gillet kopte net naast. Na nog geen tien minuten verdubbelde de thuisploeg de score al. Een voorzet van Gillet werd door Foley hard ingekopt. Op het kwartier kreeg Olufade de bal in het strafschopgebied. Hij maakte zich knap vrij en knalde het leer onhoudbaar in de bovenhoek, 3-0. Sint-Truiden leek nu al uitgeteld. Bijna maakte ook Foley zijn tweede na een voorzet van Olufade. De Ier mikte net naast. Halfweg de eerste periode kwam Sint-Truiden voor het eerst dreigen. Vanczak kreeg een goede kopkans, maar zijn poging ging over. Op het halfuur kreeg ook Peeters een goede kopkans. Ook nu moest Herpoel niet ingrijpen. In de slotfase van de eerste helft kon Olufade nog twee keer gevaarlijk worden. Eerst faalde hij oog in oog met Deelkens. Even later kopte hij voorlangs.

De tweede helft was amper afgetrapt of de bezoekers scoorden. Een vrije trap van Chimedza werd door Herpoel uit zijn doel geranseld. Peeters was echter goed gevolgd om binnen te duwen. Na tien minuten vond Pavlovic Lombaerts aan de tweede paal. De belofteninternational kopte het leer over. Op het uur haalde Gregoire hard uit. Deelkens pareerde met de vuisten. Vijf minuten later kwam Foley alleen voor Deelkens. De bezoekende doelman haalde de bal uit de voeten van de aanvaller. Tien minuten voor tijd ging Stoica neer in het strafschopgebied na een contact met Hayen. Ref Bylois zag er geen graten in en liet doorspelen. In de slotminuut kwam Deelkens nog eens goed tussen op een poging van Pavlovic. Gent wordt dankzij deze overwinning derde. Sint-Truiden blijft in de buik van het klassement.