Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Derde nederlaag voor Real Madrid
Tonnelier Caroline

In een spannende topper liep Real Madrid op het veld van Sevilla zijn derde nederlaag van het seizoen op.  De wedstrijd leek bij een 1-1 stand lang op een gelijkspel af te stevenen, maar invaller Chevantón besliste daar anders over.  Met een schitterende omhaal legde hij de 2-1 eindstand vast.

Sevilla kon opnieuw rekenen op supertalent Jesus Navas, die hersteld was van een knieblessure.  Bij Real Madrid gaf coach Capello het vertrouwen aan Ronaldo en Beckham.  De eerste mogelijkheid was voor Sevilla, maar Cannavaro voorkwam met een goede interventie op Adriano groter gevaar.  Aan de overkant was het wel meteen raak.  Beckham krulde in de twaalfde minuut  met het nodige geluk een vrije trap van op de flank rechtstreeks in het doel.  Doelman Palop zag er niet al te best uit in deze fase.  Lang was het niet wachten op de reactie van Sevilla.  Amper vier minuten na de openingstreffer bracht topschutter Kanouté zijn team alweer langszij.  Hij tikte de rebound binnen na een harde knal van Luis Fabiano op de deklat.  Aan de overkant deden Roberto Carlos en Ronaldo hun best om hun team opnieuw op gelijke hoogte te brengen, maar hun pogingen misten overtuiging.

In het begin van de tweede helft kwam Mejía Salgado, die voor de rust aan rood was ontsnapt, vervangen.  Het was Sevilla dat het meeste aanspraak kon maken op een tweede doelpunt.  Vooral Jesus Navas en Kanouté maakten het de bezoekende defensie knap lastig.  Ze slaagden er echter niet in hun pogingen binnen het doelkader te richten.  Aan de overkant had Palop weinig moeite om Van Nistelrooy en Ronaldo van een doelpunt te houden.  De thuisploeg claimde nog een penalty na een overtreding van Mejía op Renato, terwijl een schot van Beckham maar net naast ging. Het was uiteindelijk de goed ingevallen Chevantón die voor de beslissing zorgde.  Op aangeven van Puerta zette hij met een schitterende omhaal de 2-1 eindstand op het bord.  Real Madrid had onvoldoende veerkracht om nog iets terug te doen en liep zo zijn derde nederlaag van het seizoen op.  Als we Capello’s woorden van voor de aanvang het seizoen indachtig zijn, zou het de laatste moeten zijn.  Sevilla’s parcours voor eigen publiek blijft na deze overwinning vlekkeloos: de Andalusiërs verloren nog geen punt in eigen huis.

In de tweede partij van gisterenavond kende Barcelona verrassend veel moeite met degradatiekandidaat Real Sociedad.  De Catalanen haalden het met het kleinste verschil van de Basken.  Het was alweer Ronaldinho die op aangeven van Giuly met een knap schot zijn team de overwinning bezorgde.  Barça eindigde de wedstrijd met tien na de late uitsluiting van Sylvinho en had nog alle moeite om zijn voorsprong vast te houden.  Doelman Valdés behoedde zijn team echter voor puntenverlies.