1-1
2-2
3-2
3-3
83' Lord Lionel (pen)
4-3
Datum: 10/12/2006 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: King Power at Den Dreef
Ouderwets spektakel in Leuven

Den Dreef was getuige van maar liefst 8 doelpunten in de wedstrijd OHL - Oostende. Dit duel in de buik van de rangschikking was aan het seizoensbegin nog voorbestemd een absolute topper te zijn tussen twee outsiders voor de titel. Je weet nooit in voetbal, maar met een kloof van om en bij de 20 punten lijkt het erop dat beide ploegen dat plan al lang kunnen opbergen. Wat rest ? De tweede en of derde periode uiteraard, al lijkt ook die tweede periode deels buiten het bereik. Het duel werd dus herleid tot een veldslag die besliste over verder vertoeven in de warme buik van het peloton, of afzakken naar de staart van dit peloton.

Leuven blijft kampen met een hoge blessurelast en voor dit duel kwamen daar ook de nodige schorsingen bovenop. Francis, Moisa en Greven waren geschorst terwijl Remy, Berghmans, Lisembard en Van Hamel geblesseerd waren. Bij Oostende minder zorgen. Muller van Moppes en Stassin waren geblesseerd en Wallaeys diende geschorst toe te kijken vanuit de tribune. Oostende begon fel aan de wedstrijd en reeds na drie minuten stond het op voorsprong door een vrije trap van Meyssen die daarin nog steeds een specialist is. Leuven ging op zoek naar de gelijkmaker en na enkele fel betwiste fases scoorde Serville voor de thuisploeg de gelijkmaker. Oostende stapelde de kansen op voorsprong op, maar scoren lukte aanvankelijk niet. Lord trof de lat en het was wachten tot Sakanoko alleen op Doumen mocht afgaan. Hij liet de kans op voorsprong niet liggen en rondde mooi af. Leuven bleef een aantal fases betwisten en toen vlak voor rust Brogno neer ging in het strafschopgebied was OHL boos om de niet gegeven strafschop. Uiteraard speelt de reputatie van Brogno hem parten in zulke fases.

Leuven kwam met frisse moed uit de kleedkamers en toonde de wil om de scheve situatie recht te trekken. Op het uur werd Nwadikwa foutief afgestopt en Brogno zette de penalty feilloos om. Leuven was nu gelanceerd en goed 5 minuten later tikte Janssens de bal binnen wanneer Begeyn een schot niet afdoend wist te weren. De Leuvense speler herhaalde het scenario weer goed 10 minuten later en leek zo Leuven aan winst te helpen. Met nog 7 minuten op de klok kreeg ook Oostende een strafschop. Lord liet Doumen geen kans en blies de wedstrijd opnieuw leven in. 4-3 en alles leek nog mogelijk. Oostende trachtte er een slotoffensief uit te persen, maar zoals zo vaak in die omstandigheden was het Janssens die in de slotminuut vanuit de draai een pracht van een doelpunt scoorde en de eindcijfers vastlegde. Een vooroorlogse score en de grote winnaars van de middag waren de toeschouwers die en leuke wedstrijd te zien kregen.

Leuven kan opnieuw een beetje ademen in het klassement en naar boven kijken, terwijl het er voor Oostende met de dag weer wat somberder uitziet.