Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Bruchwegstadion
Bayern walst over Mainz heen
Philippe Crols

Bayern München heeft zaterdag in Mainz gedaan wat dit seizoen nog niet te vaak lukte: overtuigend winnen. Rode lantaarn FSV Mainz bleef verweesd achter na afloop van de partij die door de kampioen met 0-4 werd gewonnen.

Toch was de eerste zeer goede kans voor de thuisploeg. Szabics was namelijk na enkele minuten zeer dicht bij de openingsgoal. Bayern had de partij wel onder controle, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er maar niet. Op het halfuur was het dan wel plots prijs. Salihamidzic kopte een hoekschop van Schweinsteiger binnen, 0-1. De reactie van Mainz kwam er onmiddellijk. Kahn weerde de inzet van Rose af zoals het hoort. Net voor rust was ook Roy Makaay dicht bij een goal, maar zijn schot miste op een haar na het doel. In blessuretijd was het wel raak. Ottl zette voor en de Nederlandse spits verdubbelde de bezoekende voorsprong, 0-2.

Voor Bayern volstond die 0-2 uiteraard wel en aanstalten maken om die voorsprong nog uit te diepen deed de kampioen niet. Iets over het uur ging het echter plots wel heel snel. Eerst liet men bij Mainz Claudio Pizarro volledig vrijstaan en hij bedankte vriendelijk, 0-3. Enkele minuten later loste Bastian Schweinsteiger een heerlijke pegel uit zijn schoenen die de 0-4 opleverde. Voor Bayern was het daarna echt wel genoeg. Mainz was aangeslagen en de wedstrijd kabbelde rustig verder. De kampioen was nog dicht bij de 0-5, maar het schot van Santa Cruz spatte uiteen op de lat.