Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Mestalla
Valencia sluit jaar in schoonheid af
Dave Sentobin

Valencia CF sloot gisteren het jaar mooi af. In het eigen Mestalla wonnen de mannen van Quique Flores van Mallorca met 3-1. Dankzij die belangrijke overwinning staat de ploeg nu op een voorlopige vierde plaats, tot voor kort ondenkbaar. Valencia zet een mooie reeks van drie overwinningen op rij neer in de competitie en daardoor zal coach Quique Flores ook een rustige kerstperiode tegemoet gaan. De Spaanse media insinueerden meermaals dat het bestuur al een opvolger voor de oefenmeester had klaarstaan.

Gisteravond waren het aanvankelijk de bezoekers die het laken naar zich toetrokken. Ondanks het overwicht konden de mannen van Manzano geen echte doelkans afdwingen. Pas na 25 minuten zorgde de thuisploeg voor wat gevaar. Angulo schoot op doelman Prats en Villa miste in de herneming. De twee centrale verdedigers Ballesteros en Nunes kregen nog voor rust geel van scheidsrechter Carballo wat zorgde voor enige onzekerheid bij de bezoekers. Op de tegenaanval schoot Valencia zich op voorsprong. Villa speelde perfect Vicente aan die het gaatje naast de doelman vond, 1-0 was ook de ruststand.

Na rust kwam de eilandploeg iets sterker de kleedkamers uit, maar alweer op de tegenaanval verdubbelden de chés hun voorsprong. Villa scoorde nu op aangeven van Vicente. Valencia kon nu gemakkelijk afwachten en op die dodelijke counter speculeren. Die kwam er tien minuten voor tijd. Morientes schoot de derde van de avond binnen. Jonás milderde nog voor de bezoekers vanop de stip.

Valencia behaalde een deugddoende zege zonder al te veel krachten te verspillen. De ploeg komt nu op gelijke hoogte met Zaragoza en Atlético. De colchoneros hebben nog wel een wedstrijd tegoed. De Madrilenen spelen morgen tegen Barcelona.