Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Zuiderpark
ADO gelijk, NAC wint wel

ADO Den Haag - RKC Waalwijk 1 - 1

In het Zuiderpark deelden RKC Waalwijk en ADO Den Haag de punten. Toch zag het er lange tijd naar uit dat de bezoekers een belangrijke overwinning gingen boeken in de strijd tegen de degradatie. In de eerste helft bracht Tim Janssen de bezoekers op voorsprong, maar twee minuten voor tijd zorgde Santi Kolk voor de 1-1 eindstand.

Vitesse - NAC 1 - 2

De wedstrijd tussen Vitesse en NAC leek lang op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase zorgde het eerste balcontact van invaller Victor Sikora voor de belangrijke drie punten. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong dankzij een doelpunt van verdediger Paul Verhaegh. Na ruim een halfuur spelen bracht Arne Slot de gelijkmaker op het scorebord. Negen minuten voor tijd zorgde Sikora, in het veld gekomen voor Leonardo die afscheid nam van het publiek, voor de 1-2 eindstand. [TH]