Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Amsterdam ArenA
Scheidsrechter schenkt Ajax de punten
Dirk Pieters

Ajax won woensdagavond op eigen veld met 2-0 en doet zo een goede zaak in het klassement. Toch was het een overwinning zonder glans. Het eerste doelpunt kregen de Amsterdammers met een grote strik rond van scheidsrechter Kevin Blom. Vlak voor rust verdubbelde Zdenek Grygera de score.

In de Amsterdam ArenA begon Ajax furieus aan de wedstrijd. Het was duidelijk te merken dat de Ajax-selectie net enkele straftrainingen achter de rug had. Na een kwartier kwam het al op voorsprong, al was dat vooral de verdienste van de man in het zwart. Hij zag niet dat Sneijder na een kwartier spelen de bal uit de handen van Roda-goalie Bram Castro sloeg en zo de bal simpel in doel kon trappen. Roda JC probeerde iets terug te doen, maar de thuisploeg hield goed stand. Het verdubbelde zelfs voor rust nog de score. Eerst kwam John Heitinga dicht bij een doelpunt, maar enkele minuten later zette Grygera dan toch de 2-0 op het bord

Na de rust namen de bezoekers het initiatief, maar dat was niet voldoende om Ajax het echt moeilijk te maken. Ajax-doelman Gentenaar knapte het werk dat hij kreeg mooi op. Zo bleef het uiteindelijk 2-0 voor de Amsterdammers. [TH]