Speeldag: Speeldag 19
Stadion: De Goffert
Heerenveen doet een goede zaak
Dirk Pieters

In een spannend duel tussen NEC Nijmegen en SC Heerenveen zorgde wie anders dan Alfonso Alves opnieuw voor het verschil. De speler van Heerenveen zorgde alweer voor een doelpunt. Invaller Will Johnson zette uiteindelijk de 2-0 eindstand op het bord. NEC speelde niet slecht, maar opnieuw kwam het te kort bij de afwerking

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd en kozen meteen voor de aanval. De treffer van Alves zorgde voor de ideale start. Een vrije trap van de Braziliaan week af in de muur en ging zo tegen de netten. Ook na het doelpunt bleven de bezoekers op zoek gaan naar doelpunten, maar de NEC-verdediging hield gemakkelijk stand.

Na de rust kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd, maar scoren bleef een probleem. Opnieuw slaagde NEC er niet in om een treffer te forceren. Het kreeg tien minuten voor tijd dan ook het deksel op de neus. Invaller Will Johnson zorgde na een voorzet van Daniel Pranjic voor de 2-0 eindstand.

Door de overwinning blijft Heerenveen zicht hebben op de top vijf in het klassement. NEC zakt dan weer steeds verder weg. [TH]