Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Coliseum Alfonso Pérez
Barça kan niet profiteren en blijft tweede
Dave Sentobin

Barcelona liet vanmiddag een uitgelezen kans liggen om op gelijke hoogte te komen met leider Sevilla. De Catalanen kwamen in Madrid niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Getafe. De Madrileense ploeg was in bijna alle opzichten beter dan de blaugranas, maar konden de drie punten toch niet binnenhalen.

Rijkaard liet Ezquerro nog eens in de basis starten en Xavi en Iniesta waren noodgedwongen de creatieve centrale middenvelders. Gudjohnsen zorgde voor het eerste gevaar voor de bezoekers met een afstandsschot dat rakelings naast ging. Güiza antwoordde in naam van de thuisploeg met een kopbal. Even later kon hij bijna profiteren van een foutje van Márquez. Valdés hield de bal echter uit zijn doel. Net voor rust schoot Casquero op de arm van Márquez. Getafe zeurde om een penalty, maar kreeg die niet.

De mannen van Schuster kwamen sterker uit de kleedkamers en roken duidelijk dat er meer in zat dan een gelijkspel. Na een kwartier profiteerde Güiza van een fout van alweer Márquez en zette zo zijn ploeg op voorsprong. Barça leek niet bij machte om te kunnen reageren tot Xavi plaats nam achter de bal voor een vrije trap. De Spaanse international knalde de bal buiten het bereik van Abbondanzieri in doel. De gelijkmaker deed de Catalanen heropleven. Tien minuten voor tijd ranselde Abbondanzieri een gevaarlijke schot van Giuly nog uit zijn doel.

Maar het was Getafe dat in de slotfase nog de kansen op de overwinning liet liggen. Casquero, Verpakovskis en Cotelo slaagden er alle drie niet in de Catalaanse doelman te verschalken. Zo bleef het bij 1-1, een stand waar vooral de thuisploeg niet tevreden mee kan zijn gezien het overwicht en de kansen in de laatste minuten.