Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Jan Breydel
Club zuinig naar volgende ronde
T. Coremans

Eén van de partijen in de achtste finale van de Beker van België was deze tussen Club Brugge en Westerlo. De beker werd meer dan ooit gegeerd door de thuisploeg, nu het zo zwakjes loopt in de competitie. Ferrera startte toch met Englebert in de basis, Van Heerden bleef langs de kant. Voor Westerlo was het een uitgelezen kans om via de beker een Uefa-ticket te bemachtigen. In een kil en vrij leeg Jan Breydel, 3936 toeschouwers, was Johan Verbist scheidsrechter van dienst.

Blauw-zwart begon snedig en gemotiveerd aan de wedstrijd met al gauw enkele goede kansen. Balaban speelde zich mooi vrij en legde de bal tot bij Salou. Gaspercic toonde zich een eerste keer attent. Even later probeerde Salou het met een omhaal, na een schot op de dwarsligger van aanvoerder Vermant. Uit de hoekschop die hieruit volgde, kopte Clement aan de tweede paal de 1-0 binnen. Na acht minuten spelen stond de thuisploeg op rozen.

Pas na twintig minuten in de wedstrijd kon Westel zich voor een eerste maal gevaarlijk doorzetten. Scheelens poging belande over het doel. Op het half uur stond de meister in eigen persoon, Balaban, klaar aan de rand van het strafschopgebied. Zijn vrije trap werd door Gaspercic uit de kruising geranseld. In een matige eerste helft kreeg Priske, net voor rust, nog de beste kans. Zijn kans zoefde net naast de paal.

Met de rechtstreekse uitschakeling in het achterhoofd lag het initiatief nu bij Westerlo. De eerste kans na rust was echter voor de thuisploeg. Na een voorzet van Englebert was Daerden te verrast om af te werken. Enkele ogenblikken later kopte Imschoot, na een vrije trap, net naast de kooi van Stijnen. De tweede helft geraakte maar niet op gang. Op het uur kwam Club Brugge goed weg. Ogunsoto trapte een open kans naast, mogelijk de beste voor de bezoekers. Uitgezonderd nog een kansje voor Balaban en eentje voor Ogunsoto kabbelde de wedstrijd naar zijn einde toe. Géén van beiden kreeg nog lijn in het spel. Invaller Van Heerden maakte nog het meest aanspraak op een doelpunt. Zijn lobje strandde op de lat. [AN]

Club Brugge: Stijnen, Vermant, Clement, Daerden, Englebert, Balaban, Blondel, Gvozdenovic, Priske, Salou en Maertens. Wisselspelers: Verbauwhede, Van Heerden, Vandelannoite en Yulu-Matondo.
VC Westerlo: Gaspercic, Wagemakers, Evens, Wils, Scheelen, Ogunsoto, Van Kerckhove, Modubi, Van Imschoot, Delen en Dirar. Wisselspelers: Corstjens, Ntuka, Beloufa en Utaka.
DOELPUNTEN: 8' Clement (1-0)