Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Zuiderpark
Martens beslitst matig duel
Jimmy Wouters

AZ is de tweede ronde van de Nederlandse eredivisie goed gestart. De Alkmaarders gingen zonder veel problemen met 1-3 winnen bij ADO Den Haag.

Sprankelend was de zege zeker niet te noemen. AZ imponeerde om geen enkel moment, maar ADO was te onmondig om hier iets tegenover te stellen, zodat de drie punten wederom uit het Zuiderpark vertrokken.

Het normaal zo swingende AZ was een stuk minder frivool vrijdagavond. De ploeg speelde in aanvallend opzicht nauwelijks iets bij mekaar. In de eerste helft kreeg enkel Maarten Martens een uitgelezen kans. Toch kwamen de mannen van Louis van Gaal nog voor rust op voorsprong. Na een heel domme overtreding van Bodde op Koevermans belandde de bal op de stip. Het was Mendes da Silva die het cadeau in dank afnam.

In de tweede helft was het spelbeeld ongewijzigd. AZ had balbezit maar deed er veel te weinig mee terwijl ADO niet bij machte was om iets terug te doen. Op het uur verdubbelde Koevermans dan de score. AZ leek op weg naar een simpele overwinning maar twintig minuten voor tijd kwam ADO via Rankovic terug in de wedstrijd. Sinouh maakte bij die fase geen al te sterke indruk, en liet dus meteen zien waarom AZ op zoek is naar een nieuwe doelman.

In de slotfase stelde Maarten Martens de Alkmaarse overwinning met een prachtig schot in de bovenhoek veilig. [AN]