Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Regenboogstadion
Leider lijdt in Zulte Waregem
Yves Dekoning

Racing Genk is de terugronde niet bijster goed gestart. In Zulte Waregem speelde de leider in de Jupiler League 2-2 gelijk. De thuisploeg kwam voor, maar incasseerde twee owngoals. Uiteindelijk bracht een strafschop ze terug op gelijke hoogte.

Zulte Waregem was niet van plan Racing Genk de punten cadeau te doen. De thuisploeg voetbalde dan ook meteen goed mee, maar gaandeweg namen de bezoekers het heft meer en meer in handen. De eerste twintig minuten waren voor Zulte, daarna kwam Genk opzetten. Pieter Merlier stond echter ijzersterk te keepen. Op een knal van Faris Haroun pakte hij uit met een knappe reflex. Ook pogingen van Kevin Vandenbergh en Jean-Philippe Caillet werden op miraculeuze wijze gered. Uiteindelijk kwam Essevee na een blunder van Logan Bailly op voorsprong. Vlak voor rust liet hij een zwakke vrije trap van Tim Matthys door zijn vingers glippen.

Na het interval sloeg Genk meteen terug. Stefan Leleu werkte de inzet ongelukkig voorbij Merlier in het eigen doel. Na een uur spelen werd het zelfs 1-2 met een tweede owngoal van Leleu. Dit keer versloeg hij zijn keeper met een kopbal nadat deze de poging van Alex Da Silva had gekeerd. Tussendoor hadden beide teams kansen gehad om op voorsprong te komen. Voor de thuisploeg misten doelpuntenmaker Matthys en Matieu Verschuere de beste kansen. Aan de overkant bleef Merlier de Genkse rushes afstoppen. In de slotfase leek de storm te gaan liggen, maar Zulte Waregem kreeg vijf minuten voor tijd nog een strafschop. Gonzague Vandooren stond amper op het veld toen hij hands maakte in het strafschopgebied. Matthys nam het geschenk met beide handen aan en bracht zo de eindstand op 2-2. Al bij al een terechte uitslag. [AN]