Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Simons helpt PSV aan de zege
Jimmy Wouters

PSV heeft de eerste wedstrijd na de winterstop heel makkelijk gewonnen. In het eigen Phillipsstadion werd Heerenveen zonder veel moeite met 3-1 opzij gezet.

Na 14 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Op dat moment werd de doorgebroken Farfan foutief gestopt. Kelvin Jong-a-Pin kreeg rood en Timmy Simons mocht vanop de stip de score openen. Vijf minuten later zorgde Heerenveen even voor een opflakkering na een doelpunt van Afonso Alves. Lang duurde het Friese feestje niet, want nauwelijks een minuut later bracht Arouna KonĂ© met een heel fraai schot zijn ploeg terug op voorsprong.

PSV was simpelweg de baas en kwam voor de koffie nog op een 3-1 voorsprong. Wederom viel de treffer vanop de stip. Ditmaal zette Farfan zelf de op hem gemaakte overtreding om.

De tweede helft was een maat voor niets. De tien van Heerenveen beperkten zich tot het vermijden van tegendoelpunten en PSV drukte ook niet echt meer door. Toch was er enkele malen een sterke Vandenbussche nodig om de score niet verder de hoogte in te laten lopen. [AN]