Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Amsterdam ArenA
De Mul maakt indruk bij Ajax
Jimmy Wouters

Ajax heeft de winterstop goed verteerd. De Amsterdammers versloegen in de eigen ArenA moeiteloos FC Utrecht met 2-0. Indien Ajax efficiĆ«nter met de kansen was omgesprongen, dan had de score veel hoger geweest.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Ajax. Al na 20 minuten spelen stond het 2-0. Op aangeven van een sterk spelende De Mul opende Heitinga na 11 minuten de score. Tien minuten later liet Wesley Sneijder met een prachtig schot doelman Vorm kansloos.

Ajax bleef de hele wedstrijd domineren en was vooral via De Mul op de rechterflank gevaarlijk. De jonge Belg was veel te sterk voor zijn directe tegenstander Etienne Shew-Atjon. Dat de score niet verder ophoog liep was vooral de danken aan het sterke keeperswerk van Michael Vorm.

Ook in de tweede helft bleef Ajax heer en meester, maar ondanks enkele uitstekende kansen, werd er niet meer gescoord. [AN]