Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jules Ottenstadion
Topper in Ottenstadion scoreloos
Thomas Dubois

AA Gent is er niet in geslaagd om te winnen van Club Brugge. De wedstrijd eindigde op 0-0. Gent begon het best aan de wedstrijd, maar Club herstelde al vlug het evenwicht. In de tweede helft hetzelfde scenario, maar toen begon Club het best. Een billijk resultaat, al had Gent de betere kansen.

Gent begon met Foley in de spits, gesteund door man in vorm Olufade en door Stoica. Bij Club Brugge verrassend geen Balaban, hij zat niet eens in de selectie. Emilio Ferrera koos met Salou voor één spits, gesteund door een vijfmansmiddenveld. Achteraan kreeg Gvozdenovic nog de voorkeur op de opnieuw fitte Klukowski

Het was Gent dat het best aan de partij begon. En dat leverde al gauw enkele kleine kansjes op voor Olufade en Foley, maar tot groot gevaar leidde dat niet. Club kon er aanvankelijk weinig tegenover stellen en het beperkte zich dan ook tot verdedigen. Het was een wedstrijd op het scherpst van de snee waarbij vooral de bitsige duels op het middenveld tussen Stoica en Blondel interessant om volgen waren. Tot kaarten voor één van beide leidde dat niet in de eerste helft.

Halverwege de eerste helft herstelden de Bruggelingen langzamerhand het evenwicht. Op het eerste schot was het wachten tot even voor het halfuur, Salou controleerde de bal met z’n borst en kon schieten, maar zonder gevaar. De eerste bal op doel kwam van de twijfelend spelende Gvozdenovic, Herpoel had een goede redding in huis. En even later toonde Salou nogmaals z’n waarde door op z’n eentje de rechterflank op te rollen om de bal dan vervolgens voor te zetten, Gillet kon nog net verijdelen dat de inkomende Daerden zou scoren. Naar het einde van de eerste helft toe waren de beste kansen nog voor Gent. Eerst was er discussie over een vermeende handsbal van Priske, hij hield zijn arm echter naast het lichaam en raakte de bal onvrijwillig. Even later kwam Gillet voor Stijnen, maar die laatste redde knap. Een hoekschop draaide nog op de paal.

In de tweede helft was Club Brugge baas. Het kreeg al vlug een kansje via Vermant, maar die kon de bal onvoldoende controleren. De dreiging was er wel van Club, maar echt gevaarlijk voor het doel was het niet. De eerste kans voor Gent in de tweede helft was meteen een grote. Olufade dribbelde Gvozdenovic dol en bereikte Foley, die schoot op Stijnen. Het evenwicht raakte opnieuw in evenwicht zonder veel kansen. De spanning steeg naar het einde van de wedstrijd toe en Gent kreeg plots opnieuw enkele kansen. Foley kon tot twee keer toe goed aanleggen, maar z’n bal vond de netten niet. Geen van beide ploegen kon nog aanspraak maken op een doelpunt waardoor de wedstrijd op 0-0 eindigde. Een resultaat waar geen van beide ploegen tevreden mee kan zijn. [AN]