Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Afstraffing voor Feyenoord
Jimmy Wouters

Nadat Feyenoord eerder deze week uitgesloten werd van het Uefa-bekertoernooi, verging het de Rotterdammers ook in de competitie dramatisch. De ploeg ging met zware 4-1 cijfers onderuit bij NAC Breda.

De eerste de beste kans viel al meteen in doel. Het was Sander van Gessel die doelman Timmer wist te verschalken. Die fase duidt vooral aan dat NAC een stuk vinniger en geïnspireerder voetbalde dan Feyenoord. Ook na die 1-0 bleef Feyenoord bijzonder matig acteren en Zonneveld strafte die laksheid na 20 minuten af door de 2-0 op de bordjes te prikken. Na die dubbele voorsprong liet de thuisploeg het tempo wat zakken, maar de Rotterdammers slaagden er totaal niet in om iets met de geboden ruimte aan te vangen.

Na de herneming had Feyenoord wel het veldoverwicht, maar de mannen van Erwin Koeman slaagden er nooit in om gevaarlijk te zijn. Het was trouwens NAC dat op de tegenaanval voor het meeste gevaar zorgde. Twee van die tegenaanvallen leverden een doelpunt op. Telkens was Salmon de afwerker van dienst.

Vier minuten voor tijd mocht van Hooijdonk Feyenoord vanop de stip voor een totale afgang behoeden. [AN]