Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Standard wint ruim bij Charleroi
Kristof Blomme

Standard heeft een ruime overwinning geboekt op het veld van Charleroi. De Rouches haalden het met 2-5 en komen voorlopig op vier punten van leider Genk.

Voor deze moeilijke verplaatsing naar Charleroi kon Standard nog steeds rekenen op Oguchi Onyewu. Na drie minuten was het eerste kansje voor de thuisploeg. Oulmers gleed echter weg en kon daardoor niet goed afdrukken. Enkele minuten later was Standard voor het eerst gevaarlijk. Een poging van De Camargo werd in hoekschop gewerkt. Op het kwartier was het raak voor de bezoekers. Een voorzet van Dupré werd aan de verste paal ingekopt door Jovanovic. Dat was meteen zijn tiende van het seizoen. Tien minuten later was alles weer te herdoen. Nieuwkomer Perbet werkte de bal met de borst voorbij Renard. Na een halfuur kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Het was opnieuw de Fransman Perbet, die de bal hoog in doel werkte. In een aangename eerste helft leek De Camargo voor de gelijkmaker te zorgen. Allaerts had echter een fout gezien van Fellaini en het feestje ging niet door. Tien minuten voor de pauze kreeg Charleroi een serieuze opdoffer. De doorgebroken Jovanovic ging liggen na een licht contact met Kere. De donkere verdediger van Charleroi moest gaan douchen. De daaropvolgende vrije trap werd door Conceiçao knap binnen getrapt. De laatste kans was opnieuw voor de Portugees, maar dit keer verdween zijn schot in het zijnet.

Na de pauze bracht Mathijssen verdediger Mihoubi in het veld voor spits Orlando. De eerste kans was voor de tien man tellende thuisploeg. Een vrije trap van Ciman werd door Renard knap in hoekschop verwerkt. Meteen daarna was Fellaini gevaarlijk aan de overkant. Luzi was echter bij de pinken. Na tien minuten kwam Standard dan toch op voorsprong. Een voorzet van Dupré werd door Defays voorbij zijn eigen doelman gewerkt. Vlak daarna ging woelwater Conceiçao in de clinch met Mathijssen. Domme actie van de Portugees, want hij werd door Allaerts met geel bedacht. Meteen is hij geschorst voor de topper van volgende week tegen Racing Genk. Twintig minuten voor het einde leek de match gespeeld. Jovanovic bediende De Camargo, die met een laag schot Luzi vloerde. Vijf minuten later beslechtte Geraerts de strijd helemaal met een krachtige kopbal, 2-5.