Speeldag: Speeldag 22
Stadion: DSB Stadion
Martens weer trefzeker voor AZ
Jimmy Wouters

AZ heeft op eenvoudige wijze afstand genomen van Sparta Rotterdam. Een weergaloze treffer van Shota Arveladze was het startschot voor een boeiende wedstrijd.

AZ was duidelijk een maat te groot voor Sparta. De ploeg was 90 minuten lang oppermachtig en had de score tot ver boven de 3-0 kunnen laten uitlopen. Het moment van de wedstrijd was het doelpunt van Arveladze in de 22e minuut. De Georgiƫr wipte de bal, met Olfers in zijn rug, over zichzelf en de Rotterdamse verdediger heen om zo snoeihard via de onderkant van de lat uit te halen. AZ bleef baas en creƫerde een reeks kansen, maar de ploeg was te onzorgvuldig in de afwerking. In de toegevoegde tijd van de eerste helft werd het dan toch 2-0 door een eigen doelpunt van Olfers.

Kort na rust gooide Maarten Martens de deur helemaal op slot door de 3-0 eindcijfers op het bord te zetten. AZ drukte vervolgens niet echt meer door, waardoor een afstraffing Sparta bespaard bleef. Toch waren de Rotterdammers via Oost nog erg dicht bij een eerreddend doelpunt. [AN]