Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Kehrweg Stadion
Antwerp wint op een diefje in Eupen
Dirk Pieters

Antwerp deed zaterdagavond beslist de beste zaak van heel het weekend in de tweede klasse. De Great Old won met 0-1 de moeilijke verplaatsing naar het verre Eupen. De eerste achtervolger KV Mechelen ging met 4-1 de boot in bij Deinze en ziet Antwerp nu verder uitlopen.

Toch was de overwinning van Antwerp zeker niet overtuigend. De thuisploeg domineerde heel de partij en stelde alles in het werk om zijn sterke thuisreputatie alle eer aan te doen. De ploeg van Marc Grosjean verloor nog geen enkele partij in eigen huis.

De eerste kansen waren wel voor de bezoekers, maar thuisdoelman Wins kwam steeds gepast tussen op pogingen van Campbell en Olguin. Ook aan de overkant stond de doelman uitstekend te keepen. Ristovic, die de held van de avond werd stopte pogingen van Lebe en scherpschutter Keller. Ook op de trap van Thijs was de Antwerp-goalie alert. Vlak voor rust kreeg Eupen de beste kans, maar de vrijstaande Lebe schoot de bal onbegrijpelijk naast.

Ook in de tweede helft bleef de Antwerp-doelman zich onderscheiden. Zeker toen de Great Old met z’n tienen verder moest. Gray kreeg zijn tweede gele kaart van de avond. In de slotfase, en tegen de gang van het spel in, werd het uiteindelijk dan toch 0-1. Wins aarzelde op een hoekschop van Verbiest en Shawcross kopte vrijstaand binnen. [TH]