Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade Gerland
Kampioen verspeelt weer punten
Ruben Claesen

Olympique Lyon kampt duidelijk met een vormcrisis. Het kon in het eigen Stade Gerland geen afstand nemen van OGC Nice, de op één na laatste in de rangschikking. Het werd 1-1.

Lyon nam de wedstrijd meteen in handen. Pogingen van Juninho en Cris waren niet doelgericht, een kopbal van die laatste na een dik kwartier was dat wel, maar doelman Lloris redde knap. Nice liet echter niet met zich sollen en kwam enkele minuten later ook bijna tot scoren. Rechtsback Fanni zette zich door langs de lijn en gaf voor, Coupet ging onder de bal door en gelukkig voor de goalie kon er niemand profiteren. Lyon liet het tempo zakken, en daar profiteerde Nice van. Want een kwartier later profiteerde Bakary Koné van slecht wegkoppen van Toulalan en tikte de 0-1 voorbij Coupet. Lyon werd net op tijd wakker en kon nog voor rust gelijkmaken. Govou schakelde knap twee man uit en bediende Milan Baros, die zijn eerste voor zijn nieuwe werkgever kon potten. 1-1, Lyon moest zich gaan herpakken in de tweede helft.

In de tweede helft voerde de landskampioen de druk gestaag op. Even voor het uur resulteerde dat in twee grote mogelijkheden. Govou en Baros mochten elk een keer aanleggen, maar Hugo Lloris keepte een meer dan degelijke partij. De thuistreffer viel maar niet en Nice mocht hoe langer hoe meer gaan hopen op een puntje, maar toen Lyon een strafschop kreeg nadat Ben Arfa in de tang werd genomen, leek die hoop de grond in geboord te zullen worden. Fred zette zich achter de bal, maar trapte de penalty naast, waardoor Nice toch een puntje uit de brand kon slepen.