Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Edmond Leburton
Dessel opnieuw onderuit
Dirk Pieters

Het wil maar niet lukken voor Dessel. De club kon al zes wedstrijden niet winnen en zakt zo verder weg in het klassment. Zaterdagavond verloor het met 1-0 op het veld van Tubeke. Volgende week staat de zware verplaatsing naar Antwerp, de ploeg in vorm, op het programma.
Een onmondig Dessel speelde goed mee, maar de beste kansen voor de rust waren voor de thuisploeg. Doelman Van Hoof duwde een schot van Lepoint via de paal in hoekschop. Enige tijd later moest de doelman opnieuw zijn kunnen tonen op een loeier van Habibou. Op het halfuur was het dan toch raak. Lepoint stiftte, op een doorsteekpass van Charlot, de bal over de Desselse doelman. Dessel reageerde meteen, maar pogingen van Imagbudu en Persa gingen over en naast het doel.
In de tweede helft hield Tubeke de wedstrijd goed gesloten en waren de kansen zeldzaam. Dessel probeerde nog iets terug te doen. Op een voorzet van Jacobs tikte Persa nipt naast. In de slotfase haalden Mununga en Arena nog van dichtbij uit, maar de stand bleef uiteindelijk 1-0.

TUBEKE: Wauthy, Sbaï, Vandenbroeck, Mvemba, Bonny, Charlot, Neels, Ozer (71' Mununga), Lambot (90' Vandamme), Lepoint (81' Arena), Habibou

DESSEL: Van Hoof, Jacobs, Van Briel, Vosters, Imagbudu, Conderaerts, Camara, Thys (66' Tibari), Grozdanic (66' Bula Bula), Persa, Beyens

DOELPUNT: 32' Lepoint 1-0

GELE KAARTEN: Habibou, Vosters, Imagbudu, Persa