Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal schudt Spurs af in verlengingen
Kevin Vanbuggenhout

Naast het Premier League-voetbal werd er woensdag ook nog gespeeld voor een plaatsje in de finale van de League Cup. Arsenal ontving in het Emirates Stadium Tottenham Hotspurs. De heenwedstrijd op White Hart Lane was geëindigd op een 2-2 gelijkspel.

Tottenham creëerde de eerste kans van de wedstrijd na tien minuten. Jenas stuurde Keane diep, maar Almunia liet zich niet verschalken. Arsenal diende Tottenham snel van antwoord. Een schot van Denilson werd gered door Robinson en Touré knalde in de herneming onbegrijpelijk naast. Arsenal verwierf stilaan toch een zeker overwicht. Gelukkig voor Tottenham snelde Gardner zijn ploeg ter hulp. Aliadière kreeg twee kansen, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Adebayor besloot -net als Diaby drie minuten eerder- van dichtbij over. Tottenham stak ook nog een keer de neus aan het venster. Malbranque dook de voorzet van Ghaly naast doel.

In de tweede helft kon Tottenham Arsenal echt niet meer bijhouden. Tottenham probeerde zelf ook aan een hoger tempo te spelen, maar het was Arsenal dat voor de druk zorgde. Een schot van de bedrijvige Walcott ging over. Denilson kwam ook dicht bij de openingstreffer. Hij kapte naar binnen en schoot in het zijnet. Dertien minuten voor affluiten was het dan eindelijk zover. Adebayor maakte er op aangeven van Rosicky 1-0 van. De zege leek binnen voor Arsenal, maar dat was buiten Mido gerekend. De invaller kopte een vrije trap van Jenas in het dak van het doel en bracht de Tottenham-supporters in extase. Het venijn zat nog in de staart. Mido plaatste de bal naast. Aan de overzijde had Robinson twee supersaves nodig om Tottenham recht te houden. De doelman van de Spurs redde pogingen van Denilson en Touré. Aangezien uitdoelpunten niet dubbel tellen in de halve finales van de League Cup, moest Arsenal de kwalificatie zien af te dwingen in de verlengingen.

Arsenal had de klus al moeten klaren na negentig minuten, maar bleef wel gewoon de betere ploeg in de verlengingen. Helemaal aan het einde van de eerste verlenging knalde Aliadière in de rechterhoek binnen: 2-1. Tottenham was eraan voor de moeite. Rosicky schoot tegen de paal en via Chimbonda ging de bal toch in doel. Door deze own-goal werd de eindstand na 120 minuten bepaald op 3-1.

Arsenal plaatste zich verdiend voor de finale van de League Cup, al hield Tottenham wel langer stand dan verwacht. Maar op de overwinning van Arsenal valt helemaal niets af te dingen. Met een duel tussen Chelsea en Arsenal heeft de League Cup dit jaar alvast een erg mooie affiche als finale.