Speeldag: Speeldag 20
Stadion: EasyCredit-Stadion
Bayern gaat zwaar onderuit
Dirk Pieters

De nieuwe trainer van Bayern Munchen, Ottmar Hitzfeld, heeft ook zijn eerste nederlaag beet. De vervanger van de ontslagen Felix Magaht ging met zijn ploeg 3-0 onderuit tegen Nürnberg.

Er werd een overwinning verwacht van Hitzfeld om zo de jacht op koploper Werder Bremen te openen. Toch was het de thuisploeg die een veel betere indruk liet. Al na dertien minuten voetballen zorgde de Rus Ivan Saenko voor de openingstreffer. Dat was meteen ook de ruststand in een teleurstellende eerste helft.

Ook na de rust speelde de thuisploeg een uitstekende wedstrijd. Bayern probeerde het wel met drie spitsen, maar tevergeefs. Twintig minuten voor tijd werd het nog erger voor de Duitse topclub. Markus Schroth knikte een gemeten voorzet vanaf links eenvoudig binnen. Vier minuten voor tijd werd de afstraffing compleet. De Slovaak Robert Vittek schoot de bal in twee tijden tegen het net.

Bayern ziet door de nederlaag de achterstand op Werder Bremen verder oplopen. Mocht de koploper zondag winnen bij Schalke, dan wordt het gat tussen beide ploegen vergroot tot elf punten.