Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Woudestein
FC Twente wint overtuigend
Jimmy Wouters

FC Twente won zaterdagavond met 1-2 bij Excelsior Rotterdam en versterkt op die manier haar vierde plaats in de rangschikking.

Vooral in de eerste helft waren de Tukkers oppermachtig in Woudestein. De ploeg uit Enschede zette de ene aanval na de andere op, terwijl het bij Excelsior alle hens aan dek was. Het kon dan ook niet uitblijven of Twente was de ploeg die op voorsprong kwam. Iets voorbij het half uur opende El Ahmadi dan de score.

Tot ieders verrassing kwam Excelsior een minuut later weer langszij. Na slecht verdedigend werk kon Johan Voskamp de stand weer in evenwicht trekken. Twente was niet aangeslagen en ging wederom op zoek naar de voorsprong. Vlak voor rust bracht N'Kufo met zijn zeventiende van het seizoen Twente op 2-1.

Na de pauze was er van het sprankelende Twente geen sprake meer. De ploeg speelde erg onrustig en slordig. Een geluk voor de bezoekers dat de Rotterdammers te laat beseften dat er nog iets te rapen viel, want pas in de slotfase kwam de ploeg opzetten. Tot een doelpunt kwam het niet meer, waardoor Twente met de schrik vrij kwam.