Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Het Kasteel
Roda en Sparta houden mekaar in bedwang
Jimmy Wouters

Sparta Rotterdam en Roda JC hebben zondagmiddag op het Kasteel de punten broederlijk gedeeld. Beide ploegen verdienden dit punt in een wedstrijd die aangenaam om volgen was en bijgevolg op 2-2 eindigde.

De eerste helft had niet echt veel te bieden. De Limburgers waren al na amper zes minuten spelen op voorsprong gekomen nadat Oper Bodor bediend had.  Beide ploegen toonden wel aanvallende impulsies, maar tot echt combinatievoetbal en kansen kwam het niet.

Dat veranderde in de tweede periode toen beide ploegen volop ten aanval trokken. Sparta kwam na enkele minuten al op gelijke hoogte. Sjaak Polak kon vanop de stip doelman Bram Castro verschalken. Het spel bleef op en neer gaan,  maar de betere kansen waren toch wel voor de thuisploeg. Het was dan ook geen toeval dat de Rotterdammers op voorsprong kwamen. Op aangeven van Sepp de Roover, mocht Lopes aan de tweede paal zijn eerste doelpunt in rood-witte loondienst scoren.

Roda ging vervolgens op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar het was Sparta dat via Lopes nog de beste kans kreeg. Dertien minuten voor tijd kwamen de mannen uit Kerkrade alsnog langszij nadat diezelfde Lopes het leer knullig verloor en Oper vanaf de rand van de zestien genadeloos uithaalde.