Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Lorzestadion
Tienen wint op het veld van Dessel
Bart Hermans

Zaterdagavond heeft Dessel op eigen veld verloren van Tienen met 1-2. Voor de thuisploeg scoorde Persa en voor de bezoekers waren dat Morreel en Karabulut.

Tienen startte voor het eerst sinds lang nog eens met twee spitsen en maakte een sterke indruk. Dessel had veel moeite met de suikerploeg en had de grootste moeite om deftige combinaties op de mat te tekenen. Het was dan ook Tienen dat op voorsprong kwam, Belme nam een hoekschop en Morreel kon boven iedereen de bal in doel koppen. Tienen liet nog een paar mooie aanvallen zien in de eerste helft maar scoren kon het niet meer en beide ploegen gingen rusten bij een 0-1 stand. Ook na de rust zorgde Tienen voor het eerste gevaar. Op aangeven van Belme knalde Morreel op de lat en ook in de rebound kon Karabulut niet afwerken. Dessel kwam dicht bij de gelijkmaker toen Van Briel een voorzet devieerde met zijn hoofd, gelukkig voor de bezoekers ging die bal tegen de kruising. De bezoekende keeper moest zich een paar keer tonen op pogingen van Grozdanic en Farssi. Tien minuten voor het einde kon Tienen de score verdubbelen. Een mooie combinatie tussen Geebelen, De Silva en Karabulut zorgde voor het verlossende doelpunt. Voor Karabulut was dit het vijfde doelpunt van het seizoen. De frustratie bij Dessel werd groter en ze kwamen een paar keer goed weg omdat scheidsrechter Vervecken de kaarten op zak hield. Geebelen kreeg nog de kans op de 0-3 maar zijn schot ging net over het doel. In de blessuretijd kon de thuisploeg toch nog tegenscoren. Triantafillidis maakte handsbal, Persa twijfelde niet en zette de 1-2 eindstand op de bordjes.

Dessel is zo aan een heel slechte reeks bezig en tekende in de laatste acht wedstrijden een 1 op 24 op. Bij Tienen blijft het allemaal heel goed gaan en de suikerploeg staat voorlopig op een achtste plaats. Volgende week wacht hen thuis de topper tegen Antwerp.