Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Zuiderpark
Ajax moeizaam voorbij hekkensluiter
Jimmy Wouters

Ajax heeft in het Haagse Zuiderpark een moeizame, maar verdiende 1-2 overwinning geboekt tegen hekkensluiter ADO Den Haag.

Ajax was de betere ploeg en had in de eerste periode een duidelijk veldoverwicht. Toch wisten de Amsterdammers dat vele balbezit niet om te zetten in doelpunten. De ploeg speelde nauwelijks kansen uit en enkel Babel was in de eerste minuut dicht bij een doelpunt.

Ook de thuisploeg speelde niet echt veel kansen bij mekaar. Toch kwam ADO na 20 minuten op voorsprong. Stekelenburg kwam onnodig uitgelopen waardoor Kolk simpel met een lobje de score kon openen.

Ajax kwam op het uur, mede dankzij de hulp van ADO- doelman Van Nieuwkoop, langszij. De jonge doelman liet een corner van Sneijder kinderlijk uit zijn handen glippen en Heitinga stond op de goede plek om het leer in doel te werken.

Ajax bleef baas en kwam twintig minuten voor tijd verdiend op voorsprong via een afgeweken schot van Huntelaar. Ajax kreeg nog kansen, maar zowel Huntelaar als Perez zagen hun inzet op de lat stranden.