Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi wint in extremis van Gent
Mathieu De Coensel

Charleroi mag op eigen plein de eer verdedigen tegen KAA Gent. Bij Charleroi ontbreken Mihoubi en Diallo, beiden zijn geblesseerd, Gent moet het stellen zonder Foley en Gillet. Indien Gent deze wedstrijd wint, komt het alleen op de derde plaats en laat het Standard drie punten achter zich, weet Charleroi echter de punten thuis te houden, wipt het over Roeselare en Westerlo naar de zesde plaats. Gent verloor voor de laatste keer op 11 november tegen Beveren, Charleroi is nog op zoek naar de eerste overwinning van 2007. Frank De Bleeckere heeft de leiding over deze laatste wedstrijd van de 21e speeldag.

In het eerste kwartier is Gent de betere ploeg, het heeft meerdere kansen maar komt niet tot scoren. Vooral via hoekschoppen komt Gent dreigend uit de hoek, een eerste hoekschop kan worden weggewerkt door Oulmers, niet veel later kopt Ruiz een tweede hoekschop naast het doel. Ook Olufade heeft er zin in, hij werkt vlijtig en probeert het met een afstandsschot, maar doelman Lahaye pakt probleemloos. Maar net na het kwartier komt Christ dreigen, hij stoot goed door en schiet op doel, maar de bal stuit tegen de paal. Even later belandt een mooie voorzet van Oulmers op het hoofd van Perbet, maar de bal gaat voorlangs. De bal gaat meteen naar de overkant, daar komt Stoica in het strafschopgebied van Charleroi, hij komt niet tot een schot maar gaat wel neer na een contact met Orlando, scheidsrechter De Bleeckere vindt het geen strafschop en het spel gaat gewoon door.

De bezoekers krijgen een mooie start van de wedstrijd te zien, want niet veel later zet Olufade zijn voet tegen een lage voorzet, de bal komt tegen de paal, Charleroi komt hier goed weg. Daarna verdwijnen de grotere kansen even uit de wedstrijd, toch blijft het een mooie wedstrijd om te volgen. Beide ploegen willen ervoor gaan en de bal gaat mooi heen en weer. Tot in de 38ste minuut Camus mooi aflegt voor Perbet, maar Svetlicic in laatste instantie toch de aanval nog weet te hinderen. Gent was de betere ploeg in de eerste helft, maar kwam niet tot scoren en zal er dus nog voor moeten werken in de tweede helft.

De tweede helft start hetzelfde als de eerste helft, maar echt doelgevaar blijft even uit. Tot Olufade mooi kan uithalen na een slecht weggewerkte bal van Leiva, de bal komt hard tegen de paal, pech voor Gent en Olufade, het blijft dus 0-0 na 50 minuten voetballen. In de 66e minuut gaat De Beule neer in het strafschopgebied na contact met Oulmers, De Bleeckere laat het spel echter opnieuw doorgaan. Drie minuten later verkijkt Herpoel zich op een bal van een sterke Oulmers, in de rebound is Herpoel echter wel zekerder na een schot van Akpala, deze wedstrijd verdient een doelpunt maar toch staat het nog steeds 0-0. Charleroi gaat meer en meer dreigen naar het einde van de wedstrijd toe. Svetlicic verliest de bal en Akpala kan profiteren, maar Herpoel verdedigt zijn doel goed. De laatste vijf minuten van de wedstrijd zijn aangebroken wanneer De Bleeckere een strafschop fluit na handspel van nieuwkomer Domoraud. Akgul gaat aan de bal staan en trapt deze voorbij Herpoel, 1-0 voor Charleroi. Een bittere pil voor de buffalo's, zo laat in de wedstrijd. Gent probeert nog met een eindoffensief, maar het mag niet zijn, De Bleeckere fluit voor het einde van de wedstrijd. In de tweede helft was Charleroi lichtjes gevaarlijker, maar als je de wedstrijd in het geheel bekijkt zou een gelijkspel verdiender geweest zijn, het gaat dus gevleid met de overwinning lopen. Gent werkte hard en speelde goed maar gaat met lege handen naar huis, waar volgende week Racing Genk wacht.

Gent blijft de derde plaats dus delen met Standard, Charleroi komt alleen op de zesde plaats.