Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wendt in extremis puntenverlies af
Kevin Vanbuggenhout

Standard had voor eigen publiek iets recht te zetten na de uitschuiver op het veld van Zulte Waregem. Standard kon ook voorlopig alleen derde worden. Rode lantaarn Lierse had de punten nog steeds hard nodig in de strijd om het behoud. Met Witsel bij Standard en Miller bij Lierse stonden er twee debutanten op het veld.

Het duurde niet lang eer Standard aan zijn eerste kans kwam. Sarr stuurde Jovanovic weg en deze trapte hard op Moons. Na zeventien minuten kwam er een tegenzet van Lierse. Mrdja kwam naar binnen, maar schoot recht op Renard. Dat was het sein voor Standard om nog een tandje bij te steken. De Camargo kopte een lange bal van Dupré door en Witsel trachtte de bal met het hoofd voorbij Moons te krijgen. Dat leverde enkel een hoekschop op. Die hoekschop werd overigens door Fellaini over gekopt. Op het halfuur kwam Lierse ongelukkig op achterstand. Door een trekfout van Fellaini maakte Muslin handspel in de zestien. Scheidsrechter Vinche zag enkel het handspel van Muslin en floot strafschop. Via Moons ging de strafschop van Jovanovic binnen. Een minuut later redde Moons een kopbal van De Camargo. Standard had nu toch duidelijk overwicht en ging ook steeds meer kansen creëren. Standard kwam nog één keer opzetten voor de pauze. Moons werkte een schot van Dupré in hoekschop.

In de tweede helft kwam Standard al snel aan een tweede doelpunt. Fellaini kopte een voorzet van Conceiçao op de lat en via de rug van Moons belandde de bal in doel. Een eerste wapenfeit van Lierse na de rust kwam er via een vrije trap van Jarju die over ging. Standard had zich al een comfortabele voorsprong bijeen gevoetbald. Toch bleven de Rouches Lierse tegen het eigen doel drukken. In het tweede deel van de tweede helft kwamen er ook nog eens kansen. Moons had grote moeite met een vrije trap van Conceiçao. Drie minuten later kon de Portugees het overzicht bewaren waarna De Camargo er met de bal vandoor ging en alleen voor doel kwam. Zijn schot werd in hoekschop geduwd door Moons. Tien minuten voor affluiten was Standard daar weer. Geraerts tikte de bal tot bij Witsel en die zag zijn schot over geduwd door Moons. Dan brak de opmerkelijke slotfase aan. Snelders kwam in schietpositie en via de hand van Renard ging de bal tegen de netten. Nauwelijks een minuut later stond het zowaar 2-2. Snelders schoot uit de draai binnen. Op twee minuten tijd had Kristof Snelders Lierse naar een gelijke stand gebracht. Standard had nog vijf minuten om toch nog de winst te grijpen. In blessuretijd werd Conceiçao onderuit geschoffeld door Thompson. Rood voor Thompson en strafschop voor Standard was het verdict. Dupré trapte Standard in extremis naar de zege.

Het werd een bewogen wedstrijd in Luik met een dolle slotfase. Lierse haalde in twee minuten tijd de 2-0 achterstand op, maar slikte in blessuretijd toch nog een strafschopdoelpunt. Bij zijn eerste strafschop mocht Standard zich al gelukkig prijzen. Maar Standard had ook wel het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd. Daar is Lierse natuurlijk niet veel mee. Kristof Snelders, die op weg was de held van de avond te worden, verliet huilend het veld. Standard wordt effectief alleen derde en zal dat ook blijven mits Gent niet wint tegen Racing Genk. Lierse heeft nog altijd acht punten minder dan de voorlaatste in de stand, Lokeren.