Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk eindigt tweede periode met winst
Giovanny Saelens

KV Kortrijk heeft zondagnamiddag met 3-1 gewonnen van AS Eupen. Makhloufi, Nong en Vermast scoorden hun doelpunten na de rust. Eupen redde hun eer nog via een doelpunt van Keller.

Eupen kwam nauwelijks in het spelbeeld voor de eerste helft. Net als in Waasland mocht Jarakovic alleen op de doelman af, maar hij miste deze reuzekans. Even later krulde hij een vrije trap net naast. Na zes minuten kwam een afvallende bal bij Vervaeke, hij trapte over. In de twintigste minuut schoot Nong naast en wat later schoot Vervaeke nogmaals over.
Behalve enkele kleine kansjes was Eupen onzichtbaar. Jo Vermast strapte na 26 minuten naast. Twee minuten later kreeg Eupen een kansje via Brulls, maar hij zag zijn schot voorlangs gaan. Het laatste kwartier van de eerste helft leverde geen spektakel meer, 0-0 aan de rust.

KV Kortrijk begon opnieuw het best aan de tweede helft. Makhloufi knalde over en een minuut later haalde Bongar Jarakovic neer in het strafschopgebied. Mehdi Makhloufi zette zich achter de bal en scoorde ook: 1-0. Even later stond het al 2-0 via Aloys Nong. En twaalf minuten later mocht Vermast de 3-0 scoren.
In de 65ste minuut werd een kopbal van Verbrugghe eerst gered en een schot van Provoost werd afgeblokt. Aan de overkant dan toch nog een kans voor AS Eupen, maar Thijs schoot over. In de 79ste minuut trapte Vervaeke op de doelman en vier minuten later trapte Makhloufi een volley tegen de baal. Stéphane Demets kreeg nog een goede kans, maar Wins redde op de lijn. Kortrijk kreeg nog kansen via Gezelle, maar het was Keller die er aan de overkant nog 3-1 van maakte.