Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Santiago Bernabeu
Real Madrid wint nipt van Bayern
Dirk Pieters

Real Madrid won dinsdagavond met 3-2 van Bayern München. De Spaanse topclub, de laatste weken in een dipje, mocht op het einde van de wedstrijd nog blij zijn met de overwinning. Beide ploegen namen elk één helft voor hun rekening, maar de afwerking van Real Madrid maakte het verschil.

In de eerste helft was Real Madrid duidelijk baas in het eigen Santiago Bernabéu. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Ruud van Nistelrooy zag zijn schot maar net over gaan. Enkele minuten later was het wel raak. De Nederlander kreeg de bal tot bij Raul, die niet aarzelde en de 1-0 op het bord schoot. De vreugde was van korte duur want na 23 minuten maakte Lucio alweer gelijk. Vijf minuten later bracht Raúl zijn ploeg opnieuw aan de leiding. Uit een corner van David Beckham kopte Ivan Helguera het leer tot bij de doellijn en Raul moest de bal er maar in koppen. En nog was het niet voorbij want Beckham bleef schitterende passes uitdelen. Een vrije trap van Becks ging aan iedereen voorbij, maar Van Nistelrooy was attent en werkte de bal achter Kahn in doel.

In de tweede helft was de eerste kans nog voor Beckham, maar Kahn had een schitterende save in huis. Nadien nam Bayern het heft in handen. Het was Real-doelman Casillas die zijn ploeg recht hield op pogingen van Claudio Pizarro en Roy Makaay. In de slotfase kreeg de thuisploeg dan toch nog een tegentreffer te slikken. Casillas was op een ver schot van Van Bommel volledig kansloos; 3-2. Dat was meteen ook de eindstand.  [AN]