Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Goodison Park
Tottenham in slotminuut langs Everton
Kristof Blomme

Tottenham heeft in de slotminuut de volle buit gepakt bij Everton. Jermaine Jenas zorgde voor de nipte 1-2 overwinning. Tottenham klimt nu naar de negende plaats in het klassement en nadert tot op drie punten van Everton.

Everton moest het doen zonder topschutter Johnson, die kampt met een knieblessure. Na een kwartier was de eerste mogelijkheid voor Chimbonda. Hij kopte een vrije trap van Jenas in het zijnet. Aan de overkant probeerde Osman het van ver. Zijn schot bracht Robinson niet in verlegenheid. Tien minuten voor de pauze was het raak voor de bezoekers. Lennon bracht de bal tot bij Berbatov, die het leer knap voorbij Howard tegen de touwen joeg. Drie minuten voor tijd kwam de thuisploeg langszij via een gecontesteerde goal. De lijnrechter vlagde voor een fout van Anichebe op Dawson, maar ref Rennie bedacht de bezoekende verdediger met geel en kende een vrije trap toe aan Everton. Arteta nam het geschenk in dank aan en krulde de vrije trap heerlijk voorbij Robinson.

De thuisploeg begon beter aan de tweede periode. Er was een goede Robinson nodig om Osman van een treffer te houden. Aan de overkant bleef Berbatov de gevaarlijkste man. Eerst hield Howard hem van een doelpunt. Tien minuten voor het einde trapte hij net naast. Ook Keane kreeg een goede mogelijkheid. Hij trapte de kans echter wild over. Vijf minuten voor het einde werd Fernandes bij de thuisploeg vervangen door verdediger Hibbert. Dat werd manager Moyes niet in dank afgenomen door het thuispubliek. In de slotminuut was het drama compleet voor Everton toen Jenas Howard klopte met een knap schot. Dankzij deze overwinning nadert Tottenham tot op drie punten van Everton.