Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Belgen stelen de show in Utrecht
Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft vrijdagavond een fraaie thuisoverwinning geboekt tegen NEC Nijmegen. In de eigen Galgenwaard stalen de Belgen de show door alle drie de doelpunten te maken (3-0).

In de eerste helft waren beide ploegen aan mekaar gewaagd. De twee subtoppers probeerden aanvallend voetbal te brengen, maar slaagden er nauwelijks in om gevaarlijk te zijn in de zone van de waarheid. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust verrassend op voorsprong. Na een mooie collectieve aanval opende Hans Somers de score.

In de tweede helft sloegen de mannen van Foeke Booy al vlug genadeloos toe. Op een voorzet van Tim Cornelisse kopte Guiseppe Rossini de 2-0 aan de verste paal binnen. NEC was helemaal van slag en maakte het zich vervolgens helemaal moeilijk nadat Pothuizen met een domme tweede gele kaart van het veld mocht gaan.

NEC was nu totaal machteloos, waardoor Utrecht de zege op zak had. Op het uur dikte Tom Caluwé met een sluw lobje de score nog wat verder aan.