Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Bosuil
Antwerp maakt brandhout van KVO
Dirk Pieters

Antwerp had heel wat goed te maken na de één op negen de afgelopen drie wedstrijden en deed dat ook. De Great Old won met 5-1 van KV Oostende en blijft zo tweede in het klassement op één punten van leider Dender, dat nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

De thuisploeg begon uitstekend. Al na dertien seconden legde Utaka de bal terug tot bij Campbell, die er simpel 1-0 van maakte. Ook na het doelpunt bleef de thuisploeg kansen creëren, maar de afwerking liet het wat afweten bij de Antwerp-spitsen. Pas na twintig minuten stond de 2-0 op het bord. Opnieuw was het Campbell die te snel was voor zijn verdediger en de 2-0 op het bord zette. Amper drie minuten later mocht ook Utaka zijn doelpuntje meepikken. Hij krulde de bal mooi voorbij de Oostende-doelman: 3-0. De bezoekers probeerden iets terug te doen en kwamen nog voor rust opnieuw in de wedstrijd. Een voorzet kwam tot bij Wallaeys, die Ristovic kansloos liet en zo voor de 3-1 ruststand zorgde.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De Great Old was heer en meester, maar liet nog te vaak enkele mooie kansen onbenut. Toch was het Utaka die er net voor zijn wissel nog 4-1 van maakte. De ex-Westerlo-spits speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. De ingevallen Olguin kreeg na één minuut al bijna de bal tegen de netten, maar de verdediger van Oostende kon nog net wegwerken. Toch was dit enkel uitstel want de Argentijn zorgde uiteindelijk dat toch voor de 5-1 stand.

Een oververdiende overwinning voor de Great Old, dat zo opnieuw de druk bij Dender EH legt. Woensdag speelt de ploeg van Warren Joyce de bekerwedstrijd tegen Standard. Dit was alvast de ideale voorbereiding. [AN]