Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Zuiderpark
Spektakel tijdens ADO - Feyenoord
Dirk Pieters

Feyenoord is er zondagmiddag niet in geslaagd om de drie punten te pakken op het veld van ADO Den Haag. De ploeg van Koeman kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen de allerlaatste in het klassement. Gelukkig voor de bezoekers trof Charisteas opnieuw twee keer raak.

Feyenoord begon zwak aan de wedstrijd en de bezoekende fans begonnen al snel te morren. De thuisploeg mocht in die eerste minuten drie keer op doel schieten, maar steeds ging de bal over en naast. Toch probeerde Feyenoord ook kansen te creëren. Charisteas kopte in vrijstaande positie naast. Enkele minuten later was het wel raak. Jonas Kolkka was bij de pinken om de bal in het ADO-doel te trappen; 0-1.  Feyenoord verzuimde na 34 minuten de marge te verdubbelen. De Guzman kwam vrij voor doelman Sánchez, maar in plaats van te schieten gaf hij een slechte pass en weg was de kans. Op slag van rust kwam de thuisploeg langszij. Uit een hoekschop van Konstantinos Loumpoutis maakte Hoogendorp er 1-1 van. Dat was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft ging Feyenoord op zoek naar de 1-2 en die kwam er ook al vrij snel. Theo Lucius kreeg de bal tot bij Charisteas, die eerst twee Hagenaars passeerde en dan de bal tegen de netten schoot. Opnieuw was Feyenoord niet in staat om de voorsprong te behouden. Na hands van André Bahia schoot Hoogendorp de toegekende strafschop in doel. En nog was het niet gedaan want de bezoekers kwamen voor het eerst zelfs op achterstand. Delorge liep Bahja er af en schoot de bal onhoudbaar in doel: 3-2. Feyenoord vocht terug op het einde en Charisteas maakte er met zijn tweede van de namiddag 3-3 van. De wedstrijd bleef spannend en in de slotfase kreeg De Vries nog de rode kaart na een schop op de enkels van Ron Vlaar.