Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem houdt drie punten thuis
Mathieu De Coensel

Zulte Waregem mag in het Regenboogstadion strijden voor de drie punten tegen KAA Gent. De Buffalo's moeten een nul op zes zien op te halen. Zulte Waregem verloor tevens zijn laatste wedstrijd in de competitie, maar speelde wel verdienstelijk tegen Newcastle, de vraag blijft echter of de spelers voldoende hersteld zijn. Willen de Buffalo's hun voorsprong op Club Brugge en Charleroi nog even veilig stellen, moet men vandaag winnen. Voor Zulte Waregem geldt hetzelfde want vier ploegen zitten hen op de hielen.

De wedstrijd komt traag op gang, maar de eerste twee kansen zijn toch voor de Gentenaars. Eerst kan Olufade onvoldoende bij een voorzet van Grégoire zodat de bal naast gaat, niet veel later kopt Gillet de bal over het doel. Op het kwartier heeft Gent reeds pech, rots in de branding Smoje moet het veld al vroeg verlaten, Domoraud komt hem vervangen. Niet veel later krijgt ook Zulte Waregem een eerste kansje, maar het schot van Van Nieuwenhuyze wordt afgeblokt. Bij een gebrek aan kansen en mooi voetbal spoelen we al meteen door naar de 35e minuut en een halve kans voor Zulte Waregem. Van Nieuwenhuyze zet de bal voor naar Matthys, die probeert het met een omhaal maar de bal gaat ver naast het doel. Matthys wil dan meer, even later neemt hij een vrije trap vanop geruime afstand voor zijn rekening, Herpoel moet deze gevaarlijke bal wegtikken.

Niet veel voor de rust wordt een hoekschop slecht weggewerkt door Gent, Matthys neemt de bal aan en brengt deze opnieuw voor, komt dan uiteindelijk tot bij Sergeant, die de bal tegen de netten legt, 1-0 voor de thuisploeg. Zulte Waregem kan geen beter moment vinden en verdubbelt de score meteen. Sergeant met de bal tot bij Dosunmu, die de 2-0 scoort, in amper twee minuten dus twee snelle doelpunten voor Zulte Waregem en een mentale slag voor Gent, zo vlak voor de rust. Zo eindigt deze saaie eerste helft, enkel het absolute einde van deze helft kon bekoren en het leverde meteen ook twee doelpunten op voor de thuisploeg.

In de tweede helft moet Gent terugvechten en dat doen ze ook. De tweede helft is vier minuten bezig als de verdediging van Zulte Waregem onzeker is voor eigen doel op een voorzet van Pavlovic, Svetlicic profiteert en schiet de bal binnen, 2-1. Deze helft start pakken beter dan de eerste, want aan de overkant is er Matthys met een kans, maar hij is te verrast om er iets mee aan te vangen en de kans gaat dus verloren. Zo slecht was de eerste helft, zo mooi start de tweede, Van Nieuwenhuyze legt de bal af voor Sergeant, die schiet vanop ongeveer zestien meter, de bal wijkt af op Matthys en komt zo hoog in het doel van Herpoel, de stand is 3-1.

Na de blitse start valt ook de tweede helft een beetje stil, rond de 70e minuut krijgt Gent nog twee kansjes via Olufadé en Ruiz, geen van beiden treft raak. Tot Gent een strafschop krijgt voor handspel van Reina, het is alweer Olufade die de strafschop gaat nemen, hij trapt de bal voorbij Merlier, 3-2. Pittig detail, het is voor Olufade al het vierde strafschopdoelpunt in vijf wedstrijden. In de 80e minuut probeert Siani het met een lobje, mooi geprobeerd maar de bal gaat net over het Gentse doel. De laatste drie minuten zijn ingegaan wanneer de ingevallen Zewlakow via een voorzet Olufade bereikt, maar hij trapt over de bal en mist zo een reuzekans voor de Buffalo's. Zulte Waregem countert meteen, maar Herpoel vindt drie tegendoelpunten voldoende.

Zo eindigt deze wedstrijd op 3-2, relatief veel doelpunten voor het aantal kansen. De eerste helft was er -op het einde na- één om snel te vergeten, de tweede helft was beter maar niet subliem. Het publiek heeft dus niet van het meest hoogstaande voetbal mogen genieten, doelpunten waren er echter wél genoeg. Gent staat momenteel met een nul op negen op de vierde plaats, Zulte Waregem houdt de drie punten thuis en komt zo naast Cercle in de stand. Zulte Waregem kan zich nu volledig concentreren op de competitie en lijkt dat dus ook te gaan doen.