Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Guldensporenstadion
Club wint, maar met weinig overschot
Thomas Dubois

Club Brugge en KV Kortrijk stonden woensdagavond tegenover elkaar in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België. Club Brugge trok aan het langste eind en won met 2-1. Een zuinige overwinning voor een zwak Club Brugge. Het wordt nog heet in het Guldensporenstadion over 14 dagen.

Club begon met een vertimmerd elftal aan de wedstrijd. Yulu Matondo nam de plaats in van Englebert, Balaban kwam terug uit schorsing en Vandelannoite verving de geblesseerde Maertens. Bij KV Kortrijk beginnen er maar liefst vijf spelers in de basis die een blauw-zwarte opleiding genoten. De eerste helft was van een laag niveau waarbij Club Brugge geen echte vuist kon maken. Integendeel, het waren de Kortrijkzamen die het gevaarlijkst waren. Doelman Verbauwhede moest enkele keren gevat tussenbeide komen op onder andere pogingen van Vermast en Jarakovic. Aan de overkant konden Balaban en Yulu Matondo sporadisch gevaarlijk zijn. Het enige doelpunt in de eerste helft viel uit de lucht, Leko legde aan van op grote afstand en zag z’n bal via de paal binnengaan, 1-0 voor Club.

De tweede helft begon met heel wat meer animo. De eerste poging voor Kortrijk in de tweede helft was meteen raak. Chen schoot en Verbauwhede leek de bal klemvast te hebben, maar hij loste de bal alsnog en die belandde achter hem in doel. Dat leek Club wakker te schudden, Leko stuurde z’n maatje Balaban diep, die kon op doel af en scoorde de 2-1. Lang kon Kortrijk niet genieten van de gelijkmaker. Veel gebeurde er verder niet meer in een saaie tweede helft, Club Brugge behield de 2-1. Een zuinige en weinige overtuigende zege voor blauw-zwart dat nog altijd niet uitblinkt.