Speeldag: Speeldag 27
Stadion: De Goffert
Twente rukt op naar de tweede plaats
Jimmy Wouters

FC Twente heeft zich na een duidelijke 0-3 overwinning op het veld van NEC opgehezen naar een tweede plek in de rangschikking. De Tukkers waren in de Goffert duidelijk een maat te groot voor de ploeg uit Nijmegen.

Voor NEC was er niet meer weggelegd dan een voortdurende achtervolgersrol. Al in de tweede helft voerden de Enschedeërs het tempo op en NEC kon niet meer doen dan achter de feiten aanlopen. De beste kansen waren dan ook voor de bezoekers. Het ontbrak de ploeg echter aan beslissingskracht om de wedstrijd al voor rust te beslissen.

Scoren dat lukte vlak na de herneming dan weer wel. Op het moment dan NEC beter in de wedstrijd kwam en een reuzenkans via Denneboom kreeg, sloeg Twente toe. Na drie minuten kopte Kennedy Bakircioglu raak uit een hoekschop. Niet veel later was het de beurt aan Touma om een fraaie collectieve actie binnen te tikken.

NEC drong vervolgens nog wel aan, maar het kalf was al verdronken. Halverwege de tweede helft nam Touma met een schitterend doelpunt alle twijfels nog weg.