Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Achter de Kazerne
KVM wint van Dessel
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zaterdagavond met 2-0 gewonnen van Dessel Sport. Voor de thuisploeg scoorde Iddi en Crabeels.

Wat te verwachten was gebeurde ook , na de blunders van woensdag op Gent moest doelman Werner zich tevreden stellen met een plaatsje op de bank. Zijn plaats werd ingenomen door Kevin Kempeneer. Dunkovic kwam in de ploeg ten nadele van Asare die vier tot zes weken out is met een blessure.

KV Mechelen begon schitterend aan de partij, bij de eerste aanval was het al prijs. Dhont kreeg te veel ruimte en kon ver doorgaan, daarna toverde hij een mooie voorzet uit zijn schoen en kon Iddi voorbij een kansloze Van Hoof koppen. Even voorbij het kwartier schoot Iddi vanuit de tweede lijn en devieerde Charaï de bal zodat hij in doel gaat, spijtig genoeg voor de thuisploeg werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Mechelen had wel het meeste balbezit maar veel kansen kwamen hier niet uit voort. Even voorbij het halfuur haalde Van Zundert vanop rechts uit maar zijn schot week af op een Dessels been en verdween in corner. Vlak voor rust haalde topschutter Vleminckx nog eens uit maar ook zijn bal ging naast. Meer was er niet te beleven in de eerste helft en beide ploegen gingen dan ook rusten met een 1-0 stand.

De eerste kans van de tweede helft was er eentje voor de thuisploeg, een schot van Dhont werd door doelman Van Hoof in corner gedoken. Dessel was ook eens gevaarlijk op vrije schop, deze werd getrapt door Grozdanic en ging net naast het doel van Kempeneer. Even voorbij het uur liet KV Mechelen de toeschouwers die toch al een beetje begonnen te mopperen een mooie actie zien. Vanbelle kon op links doorgaan en voorzetten tot bij Vleminckx, die kopte terug tot bij Dunkovic die nipt naast doel besloot. De weinige kansen die er waren kwamen wel van de thuisploeg, Vleminckx kopte de bal nipt naast en kon zo de veilige 2-0 niet op de bordjes zetten. Het was de ingevallen Crabeels die voor de  bevrijding zorgde in het Mechelse kamp. Hij stond niet zo lang op het veld toen hij de bal vanop rechts kreeg en voorbij een kansloze Van Hoof in doel schoot.

KV Mechelen wint zo op een weinig overtuigende manier van Dessel en zet Antwerp onder druk dat morgen op bezoek moet bij KV Kortrijk.