Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV kent geen probleem met RKC
Dirk Pieters

De leider in de Nederlandse competitie, PSV, kende weinig problemen met RKC. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 2-0 van RKC Waalwijk, dankzij doelpunten van Jefferson Farfan en Alcides. Door de overwinning van zaterdagavond zet de ploeg van Ronald Koeman een volgende stap naar de nieuwe landstitel.

Voor PSV meteen een goede generale repetitie voor het Champions League-duel tegen Arsenal dat komende woensdag op het programma staat. De wedstrijd kon niet beter starten voor PSV want na drie minuten zorgde Jefferson Farfan, met een vrije trap, voor de 1-0 voorsprong. Hij krulde de bal mooi voorbij RKC-doelman Erwin Lemmens. Amper een kwartier later stond de 2-0 al op het bord. Rechtervleugelverdediger Alcides zorgde voor het tweede Eindhovense doelpunt.

In de tweede helft hield PSV het voor bekeken en probeerde RKC tevergeefs nog iets terug te doen. De bezoekers kwamen nauwelijks aan kansen toe tegen de stugge verdediging van PSV. Het was duidelijk dat de thuisploeg de krachten wou sparen voor het belangrijke duel van woensdag tegen Arsenal.