Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Gelredome
Verrassende zege voor Excelsior
Jimmy Wouters

Excelsior Rotterdam heeft een einde gemaakt aan een reeks van twaalf wedstrijden zonder overwinning. In de Gelredome ging de ploeg verrassend met 2-3 winnen van Vitesse, waardoor er in Arnhem stilaan het woord crisis in de mond genomen wordt.

Vitesse was het duel nochthans uitstekend begonnen. De thuisploeg had alles onder controle en hield de Rotterdammers in een wurggreep. Niet geheel onlogisch dus dat Lazovic na een kwartier de score opende. Vitesse bleef vervolgens baas en kreeg enkele uitstekende kansen, maar zowel Lazovic als Junker verzuimden om de score verder de hoogte in te drijven.

Iets voorbij het uur kwam Excelsior dan totaal onverwacht op gelijke hoogte via een fraai schot van Johan Voskamp. Vitesse reageerde onmiddellijk en stond luttele minuten later wederom op voorsprong nadat Ruud Knol van dichtbij kon binnentikken.

Excelsior bewees echter over mentale weerbaarheid te beschikken en kwam in de slotfase nog fel opzitten. Eerst zorgde Rojer voor de gelijkmaker en twee minuten later schonk de snelle Slory Excelsior nog de drie punten door een snelle tegenaanval goed af te ronden. [AN]