Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: De Kuip
Feyenoord laat opnieuw punten liggen

Het wil maar niet lukken voor Feyenoord. Ook dit weekend kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC. Zo lieten de Rotterdammers de mogelijkheid om de vijfde plaats veilig te stellen liggen.

Feyenoord begon behoorlijk goed aan de wedstrijd, maar kansen van André Bahia en Danny Buijs gingen niet tegen de netten. De thuisploeg probeerde het spel te maken, maar door het gebrek aan creativiteit kwam het nauwelijks aan mogelijkheden. Het bleef dan ook 0-0 aan de rust en de Feyenoord-spelers kregen een hels fluitconcert.

In de tweede helft werd het nog erger. Sekou Cissé liet op het uur Feyenoord-goalie Sherif Ekramy kansloos en bracht zo de bezoekers op voorsprong. Na het doelpunt ging Feyenoord beter voetballen en kwam Bahia dicht bij de gelijkmaker. Even later onthield scheidsrechter Tom van Sichem de Rotterdammers een strafschop. Gelukkig voor de thuisploeg kon invaller Pierre van Hooijdonk in de slotfase dan toch nog gelijkmaken. Hij versloeg Roda-doelman Bram Castro met een rake kopbal.

Door het gelijkspel blijft het gat tussen Feyenoord en Roda JC zes punten, maar ook SC Heerenveen mengt zich weer enigzins in de strijd om plaats vijf. De Friezen hebben net als Roda een achterstand van zes punten. [AN]