Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Allianz Arena
Blitzstart nekt Real Madrid
Dirk Pieters

Bayern Munchen gaat door naar de volgende ronde van de Champions League ten nadele van Real Madrid. De Duitse ploeg kwam al na tien seconden op voorsprong en kwam daarna nog amper in de problemen. In de tweede helft werd het nog 2-0 en zo konden de 66.000 supporters van Bayern het feest beginnen. Toch kwam Real Madrid nog gevaarlijk terug tot 2-1 en in de allerlaatste minuut was het bibberen en beven voor de thuisploeg, maar het bleef 2-1.

De thuisploeg kon geen betere start dromen. Na amper tien seconden lag de bal al in het doel van Real-doelman Iker Casillas. Roberto Carlos verloor de bal en Salihamidzic stak de bal door naar Makaay die er 1-0 van maakte. Ook na de openingstreffer bleef Bayern baas. Zowel Podolski als Makaay mochten even later opnieuw op Casillias afgaan, maar dit keer was de doelman alert. De bezoekers kwamen er niet aan te pas en moesten het initiatief laten aan Bayern. Van Buyten was iets over het half uur dichtbij de 2-0, maar hij kopte op Casillias. Op slag van rust schoot Real dan toch wakker, maar pogingen van Guti en Raul leverden geen succes op en zo bleef het 1-0.

Aan het begin van de tweede helft kwam de Spaanse topclub meer opzetten. De ingevallen Cassano schoot eerst over en even later had ook Ruud Van Nistelrooy pech met zijn kopbal. Iets over het uur kwam Bayern opnieuw opzetten en met succes. Lucio kopte een corner van Sagnol hard in doel; 2-0. Amper één minuut later stond het bijna 3-0, maar dit keer kon Salihamidzic een vrije trap van Sagnol niet in doel werken. Tien minuten voor tijd kwam Real Madrid dan toch nog in de wedstrijd. Robinho ging neer in de zestien en Van Nistelrooy bracht de stand tot 2-1. Nog voor de penalty tegen de netten ging, kregen zowel Van Bommel als Diarra rood voor een opstootje. In de slotfase werd het nog enorm spannend. Zeker toen een doelpunt van Ramos werd afgekeurd in de 89e minuut. Het bleef uiteindelijk 2-1 en zo gaat Bayern door naar de volgende ronde. [TH]