Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Gelredome
ADO verspeelt dure punten
Jimmy Wouters

ADO Den Haag heeft zondagmiddag twee dure punten laten liggen om de strijd tegen de degradatie. De Hagenezen stonden in Arnhem langetijd voor, maar lieten zich alsnog in de slotfase vloeren: 2-2.

Toch mocht ADO geen aanspraak maken op de drie punten. De ploeg teerde te fel op haar verdediging en kwam nauwelijks tot voetballen. Vitesse was van begin af aan de betere ploeg maar stuitte telkens op de Haagse muur.

Na tien minuten voetballen kwamen de bezoekers op voorsprong. De eerste echte tegenaanval leverde meteen een doelpunt op dankzij de snelle Kolk. Vitesse herstelde al vlug het evenwicht, want vier minuten later bracht Junker zijn ploeg terug op gelijke hoogte.

Vitesse bleef de betere ploeg maar moest na 37 minuten al met tien man verder. Espinoza werkte de doorgebroken Kolk in de zestien tegen de vlakte en mocht vervolgens gaan douchen. De Vitesse- spits zette de penalty feilloos om.

Vitesse probeerde met tien man alsnog de scheve situatie recht te zetten. De ploeg probeerde het wel, maar kwam al voetballend niet tot gepaste acties. De negentig minuten waren echter al verstreken, waarna Benson uit een hoekschop alsnog het meer dan verdiende punt in Arnhem hield.