Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Lotto Park
Anderlecht kan niet profiteren
Kristof Blomme

Anderlecht heeft niet kunnen profiteren van de misstap van Racing Genk. De Brusselaars hadden allicht iets teveel vertrouwen opgedaan woensdag. Tegen Zulte Waregem kwam paars-wit niet verder dan een 0-0 gelijkspel na een slappe eerste helft. Het telt nu één punt minder dan Genk.

Heel vroeg in de partij kreeg Siani, die gehuurd wordt van Anderlecht, een enorme kans om Zulte Waregem op voorsprong te zetten. Hij trapte de grote mogelijkheid naast. Na tien minuten kwam Anderlecht voor het eerst opzetten. Goor combineerde met Frutos, maar de Brusselse kapitein trapte voorlangs. Anderlecht kwam maar moeilijk in de partij. Op het halfuur kopte Von Schleebrügge over na een hoekschop van Boussoufa. Tien minuten voor de rust was ook D'Haene gevaarlijk op hoekschop. Zijn kopbal vloog voorlangs. Vijf minuten voor de rust week een voorzet van Hassan af op Pareja, waardoor het leer over de kooi van Merlier vloog. Vlak voor de pauze bracht Biglia de bal voor doel. Goor kon er net niet bij.

Ook na de pauze bleef Zulte Waregem goed meevoetballen. Anderlecht kon zelf weinig klaarmaken. Vroeg in de tweede periode probeerde Matthys het van ver. Zijn hard schot ging net naast. Enkele minuten later werd Dosunmu vrijgespeeld in de grote rechthoek. Hij trapte echter zwak op Zitka. Na een uur zette Boussoufa zich achter een vrije trap. De poging van de Marokkaan ging in het zijnet. Halfweg de tweede periode kwam Tchité op het veld voor De Man. Hij kon meteen koppen, maar Merlier pakte gemakkelijk. Deschacht recupereerde wat later een bal en trapte meteen op doel. Doelman Merlier had er wat moeite mee. Twintig minuten voor het einde kreeg Anderlecht de kans om toch de overwinning mee te nemen. Tchité vond Frutos voor doel, maar die kopte van dichtbij naast. Tien minuten later probeerde Deschacht Merlier te vloeren vanuit een scherpe hoek. De bezoekende goalie redde knap met de voet. In de slotminuut leek Pareja toch nog te scoren. De verdediger had het leer echter met de hand gecontroleerd, waardoor het feestje niet doorging. Anderlecht bleef steken op 0-0, waardoor het amper profiteerde van de misstap van Genk.